PROJECT LEIDERSCHAP IN DE ZORG

In een nieuw project gesteund door het VSB fonds stellen we de vraag: hoe steun je leiders in de zorgsector bij het maken van effectieve stappen naar een inclusievere en rechtvaardigere werkomgeving?

De zorg
In de zorgsector heeft discriminatie verstrekkende gevolgen, voor zowel zorgmedewerkers als voor pati├źnten. Ondanks die impact zijn er lang niet altijd duidelijke protocollen om discriminatie binnen instellingen aan te pakken. Ook is de (witte) man vaak de norm in onderzoek en behandelingen.

Leiderschap
Formele leiders, bestuurders en toezichthouders in zorgorganisaties kunnen hun steentje bijdragen om dit te veranderen. Hoe doen zij dit nu en wat kunnen zij verder doen? En: hoe doe je dat als je misschien zelf weinig persoonlijk ervaring hebt met uitsluitingsmechanismen?

Wat we doen
We doen onderzoek en maken een rapport en publicatie voor professionals en belanghebbenden om inzichten te vergroten rondom dit thema. Dit biedt steun aan netwerken van zorginstellingen en koepelorganisaties die actief zijn in het tegengaan van discriminatie en het bevorderen van inclusieve zorgorganisaties.

Ook verkennen we welke interventies het beste werken. Met dit project willen we leiders in de zorg bewuster maken, activeren en meer praktische tools bieden om (institutionele) discriminatie en racisme aan te pakken.

Interesse?
Geïnteresseerd in onze bevindingen over wat beslissend kan zijn voor acties van de top van zorginstellingen? Of mogen wij leren van uw inzichten en zit u in een alliantie of groep die zich bezighoudt met vernieuwingen in de zorg gericht op diversiteit, inclusie, verbetering van de zorg, tegengaan van discriminatie? Dan hebben we heel graag contact met u: leiderschapzorg@dander.nl

Dit project is een samenwerkingsverband tussen Ewoud Butter, Critical Mass en DANDER en wordt gesteund door het VSBfonds.