Samen met Tulsa Studios maakte Dander Dit is Mijn Mokum. Dit is mijn Mokum is een docu-serie over een paar jonge Amsterdammers die de stad elk op een andere manier beleeft. De jongeren kennen elkaar niet en worden aan elkaar gekoppeld. Elke aflevering is een eerste ontmoeting tussen twee van hen. De jongeren zijn hoofdpersoon in hun eigen vlog en nemen je mee.

Waarom deze serie?

Amsterdam staat bekend als de stad van de vrijheid. Een stad waar je je makkelijk thuis voelt. Maar is dat écht nog zo in centrum Amsterdam? Of hebben stadsbewoners geaccepteerd dat vastgoedinvesteerders, massatoerisme en franchise-winkels de toon zetten? Gemeente Amsterdam vroeg Dander om te onderzoeken hoe Amsterdam centrum beleefd wordt door Amsterdammers met allerlei achtergronden.

Waarom jongeren? 

We waren vooral benieuwd naar de stem van jongeren over hun kijk op centrum van de stad. Als jongere, zoekend naar je wie je bent is er ruimte nodig. Ruimte om te onderzoeken wie je wil worden, aan wie en wat je je verbonden voelt, waar je jezelf mag zijn.

Jongeren laten oudere generaties ook zien dat dingen anders kunnen. Zij zorgen voor vernieuwing, voor dynamiek die bij een stad als Amsterdam hoort, zoeken en voelen buiten de kaders van het gevestigde (of dat nou mag of niet).

Ruimte voor verschil

Het resultaat is een door Tulsa studios wonderschone optekening geworden van diverse verhalen over binding met het centrum. Over hoeveel verschil er in de stad samenkomt. Over hoeveel verbinding er kan zijn tussen mensen die zich open durven te stellen voor de ander. In de webdocu zie je wat minder zichtbaar is tussen alle hotels, coffeeshops en nachtclubs door. Maar wat waard is om gehoord en gezien te worden. Zodat we niet vergeten moet worden van wie de stad allemáál is. Zodat we ruimte geven aan verschil en moeite blijven doen voor verbindingen.

Bekijk de serie