‘To thrive’ betekent opbloeien. Wij willen dat Amsterdam een stad is waar Amsterdammers zich OK kunnen voelen en aandacht voor mentale gezondheid gewoon ‘gewoon’ is.

Een op de drie Amsterdammers…
Eén op de drie Amsterdammers heeft in zijn of haar omgeving te maken met mentale klachten, van licht tot ernstig. Voor LHBTQIA+ Amsterdammers liggen die cijfers hoger.

 

Versterken van de mentale gezondheid en veerkracht van LHBTI+ Amsterdammers, hoe doen we dat?

 

Focusgroepen op 1 februari, 15 februari en 1 maart 2023

GGD Amsterdam is gedreven om signalen op te halen. Er is al veel uit statistieken bekend, maar wat speelt er nu echt in Amsterdam? 

Welke sociale structuren en uitdagingen kom jij tegen? Bijvoorbeeld op school, of op je werk? Hoe vrij voel jij je bijvoorbeeld in het ontdekken of uiten van je identiteit? En hoe is het eigenlijk om als LHBTQIA+ oudere in deze stad te leven? Wat is ervoor nodig om als LHBTQIA+ Amsterdammer mentaal gezond te zijn en te blijven? En hoe ziet de ondersteuning er idealiter uit?

 

Nothing about us without us

 

Iedereen van de Amsterdamse LHBTQIA+ community is uitgenodigd voor deze bijeenkomst, of je je nu identificeert met één letter van het acroniem, meer dan één, of niet zeker weet hoe je je identificeert.

Wil jij

  • Meepraten over de dagelijkse uitdagingen die LHBTQIA+ Amsterdammers ervaren?
  • Meedenken over wat er nodig is om LHBTQIA+ Amsterdammers mentaal zo veerkrachtig mogelijk te houden?  
  • Helpen voorkomen dat dagelijkse uitdagingen leiden tot mentale klachten in de community?
  • En ben jij beschikbaar in de avond van 1 februari, 15 februari of 1 maart 2023? Meld je dan snel aan

Jouw (ervarings-)kennis doet ertoe. Praat mee in een open sfeer en een veilige omgeving. In een interactieve bijeenkomst, waar je ook anoniem je mening kan geven over de verschillende onderwerpen.

Ben jij erbij?

Meld je snel aan door een mail te sturen naar thriveamsterdam@ggd.amsterdam.nl. De locatie van de avond wordt per mail aan je bekend gemaakt. Tot dan!