Geef jij ook les aan leerlingen met een andere achtergrond? De samenstelling van je school bepaalt je manier van lesgeven. Diversiteit is op veel scholen een gegeven. Het kan uitdagend zijn als de leerlingen een andere achtergrond hebben dan jij.

Verschillen overbruggen en het belang van overeenkomsten
Hoe begeleid je leerlingen met een heel andere achtergrond dan jijzelf? Hoe bevorder je begrip tussen leerlingen met verschillende achtergronden? En hoe overbrug je de verschillen in leef- en belevingswerelden van de leerlingen en hun ouders?

Training
Dander ontwikkelde een training voor leerkrachten en andere onderwijsprofessionals die ingaat op hoe je als leerkracht kunt omgaan met verschillen. De volgende onderwerpen komen o.a. aan de orde:

  • De kenmerken van scholen;
  • Het vormen van identiteit bij leerlingen;
  • De invloed van de leerkrachtverwachtingen;
  • Het voeren van moeilijke gesprekken.

Naast verschil zijn er ook veel overeenkomsten, en deze zijn minstens zo belangrijk!

Afhankelijk van de vraag van de school kan de traning deel uitmaken van een breder traject (denk aan onderzoek en advies), dat ingaat op schoolvisie en schoolcultuur, schoolbeleid en onderwijsactiviteiten. Dankzij ons brede netwerk, jarenlange ervaring, en ruime expertise zijn wij flexibel en in staat om trainingen op maat aan te bieden.

Meer weten over deze training? Neem contact met ons op!